Oud nieuws 21-12-2020

Oke, ik probeer momenteel uit te vogelen wat voor mij het beste werkt met thuis sporten. Ik heb geen extra kamer die ik om kan toveren tot privé sportschool, en ook niet veel opbergruimte meer om een bankje, of halterstang op te bergen. Wat ik nu in huis heb zijn 2 kettlebells, 4 en 10 kilo. 2 dumbbells met schijven in verschillende gewichten, elastiek, springtouw, yoga bal en hoola hoop. Nouja, die laatste 2 liggen inactief te wezen op zolder…

 

Ik heb een tijd gesport met de app van sweat. Op zich heel fijn, maar na een tijdje wordt het veel van hetzelfde en mis ik een beetje de afwisseling. Plus dat het 20 euro per maand kost en ik klaar ben met iedereen en alles sponsoren.

 

Er zijn natuurlijk zat oefeningen die je zonder materialen kan doen. Maar met welke oefeningen train je nou welke spieren en welke spieren kan je het beste samen trainen?

 

Na weer wat speur en leeswerk op internet ben ik tot de volgende inzichten gekomen.

Spieren hebben tijd nodig om te genezen na een inspanning. Tijdens een training ontstaan er allemaal kleine scheurtjes, en die moeten genezen. Het is dus niet handig om dagen achter elkaar dezelfde spieren te trainen. Dan krijgen ze geen tijd om te genezen en zal er op een gegeven moment overbelasting en zelfs beschadiging ontstaan.

2 grote spiergroepen trainen in 1 sessie wordt ook afgeraden, want als je 1 grote spiergroep hebt gehad, heb je minder energie over om een 2e grote spiergroep te kunnen trainen.

Welke spieren kan je dan het beste per keer trainen? Borst, schouders en triceps. Rug, biceps en buikspieren. Hamstrings, quadriceps en kuiten.

Maar welke oefeningen moet ik doen dan? Ik ga nu alles wat ik weet opschrijven, en dan eens kijken wat onder welke categorie valt.

Berichten gemaakt 18

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven