Het voelt niet meer als moeten…

Voor het eerst sinds ik af wil vallen (en dat is al best wel lang) voelt het niet meer moeten, of beter gezegd, als een last.
Ik mag dit niet, ik mag dat niet, en als je het dan wel gedaan hebt, het gevoel van falen en er gefrustreerd van raken… Hoe vaak heb ik dit wel niet gehad!
Ik moet het toch ook gewoon kunnen!?

Nadat een vriendin van mij afgevallen was met Zlimmen, begon het alweer te knagen, misschien moet ik dat dan proberen…  Weer een ‘poging om…’?

Ja, ik heb besloten om te gaan Zlimmen, want ja, als je het niet probeert dan weet je het niet, en zal het altijd blijven knagen.

Maar nadat ik dat besluit genomen had, kwam ik ook Podcasts tegen van Laura Bleeker. En ook daar dacht ik in eerste instantie bij, weer zo’n poging. Weer iemand die zegt dat dit DE oplossing is, want je mag alles eten wat je lekker vind, bla bla bla….
Maar wat vooral mijn aandacht trok was het zinnetje – Krijg rust in je hoofd.  Nieuwsgierig als ik ben, ben ik toch gaan luisteren.
Wat een eye opener! De grootste lijn in haar verhaal is, als je wilt afvallen gaat het er niet om WAT je eet, maar WAAROM je eet. Ik ga het niet allemaal uitleggen, want dat kan ze veel beter zelf! Ze gaat er uiteraard ook nog veel dieper op in met allemaal voorbeelden van haar cliënten die vaak maar al te bekend voorkomen.

Het is even wennen, maar ik denk nu (bijna) elke keer als ik iets te eten wil pakken, waarom wil ik dit? En vaak is er nog een stemmetje die schreeuwt: Maar het is zo lekker! Een klein stukje kan toch geen kwaad?!  Het kost soms best wat moeite om er dan even rustig bij stil te staan, en te bedenken of ik het ECHT wil, maar meestal lukt het wel en probeer ik de momenten – of het nou wel of niet gelukt is om er af te blijven – op te schrijven. Hierdoor kan ik er later nog eens naar kijken, en bedenken hoe ik de keren dat het niet lukte een volgende keer op kan vangen.

Na 1 week is er een kilo af. Niet om afbreuk te doen aan mijn beslissing om te gaan Zlimmen, want ik denk dat ik ook echt even uit mij ‘sleur’ en confortzone moest, maar de manier waarop ik nu met mijn voeding om ga maakt denk ik het grootste verschil. De kuur die ik bij Zlim volg is sowieso 3 maanden, en als het me allemaal goed af gaat op mindset gebied denk ik dat ik daarna weer lekker terug ga naar 2 dagen PT van Pindakaat!

Berichten gemaakt 18

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven